Руските окупатори опитаха настъпление в Харковска и Донецка област, но бяха отблъснати

Това съобщи ГЩ на ВСУ

Руски военни
Руски военни Източник: Telegram

Руските окупатори продължават своите опити да завземат още от украинската територия в източната част на страната. Това съобщава ГЩ на ВСУ.

"По Харковското направление противникът (...) предприе опит за подобряване на тактическото състояние недалеч от Светлично, но без успех и се оттегли. По посока на Славянск противникът предприе настъпателни и щтурмови действия като се опита да се промъкне в района на Богородично, но понесе загуби и беше отблъснати", са казва в съобщението. 

 

Украинските военни съобщиха също така за атаките на окупаторите в райна на Весела долина, които са били отблъснати. 

"По Авдеевското направление врагът извърши неуспешен опит за настъпление в района на Първомайск, но понесе загуби и се оттегли. На Новопавловското направление противникът се опита да подобри тактическото си положение в района на Павловка, но без успех", отбелязват от ВСУ.

 

"Нашите ракетно-артилерийски подразделения продължават огневото поражение на струпванията на личен състав и военна техника на руските окупатори. В определени направления врагът има значими загуби в жива сила", подчертават от ГЩ на Въоръжените сили на Украйна. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени