Руските окупатори панически бягат от Мелитополския район

Руските пропагандисти се опитваха дълго време да раздухват фейкове, че Украйна смята да предаде Запорожието

Руски военни
Руски военни Източник: Telegram

Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се развива много успешно в отделни направления. Руският агресор не само понася загуби, но и бяга панически от позициите, които е заел. 

Мелитополския район много дълго бе под руска окупация. Кметът на града Иван Фьодоров съобщи във Фейсбук радостната вест - съвсем скоро руските агресори няма да могат да тормозят и заплашват мирното население. 

 

 

Руските пропагандисти се опитваха дълго време да раздухват фейкове, че Украйна смята да предаде Запорожието, а ВСУ няма да провеждат деокупация. Реалността показа, че ситуацията е абсолютно противоположна - украинските военни активно бият врага и освобождават градове и села, съобщава Канал 24

 

Руските орки се опитват да засилват натиска срещу цивилните и да създават огромни проблеми, но общата тенденция е неизменна - ВСУ успяват да прогонят руските нашественици от Украйна.

 

"В скоро време град Мелитопол ще бъде деокупиран. Ние ще успеем да възстановим украинската държавност върху територията на града. Вярваме в нашите героични ВСУ. Преди три дни руснаците напуснаха всички блокпостове на територията на Мелитополския район и си заминаха. Избягаха благодарение на ВСУ. Преместиха се даже от Василиевка в Зелени Гай от страх пред настъплението на нашите военни", разказва Фьодоров. 

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени