Руските окупатори понасят чудовищни загуби в Соледар, украинските военни си върнаха контрола над града

Това съобщи Павел Кириленко, началник на областната военна администрация в Донецк

Павел Кириленко
Павел Кириленко Източник: Скрийншот видео кадър

Град Соледар в Донецка област остава под контрола на украинските военни, но в града се водят интензивни боеве, каза Павел Кириленко, началник на областната военна администрация в Донецк,  цитиран от Интерфакс-Украйна. 

 

"Соледар, Бахмут остават най-горещите направления. Соледар е под контрола на украинските власти и нашите военни го контролират. Въпреки това битките както в града, така и извън града продължават, защото врагът се опитва да настъпи в няколко посоки", каза Кириленко в ефира на националния телемаратон в събота.

 

Според него руските окупатори търпят огромни загуби в града - "без никакво преувеличение", добави Кириленко.

 

"В буквалния смисъл на думата те си застилат всичко с телата на собствените си "вагнеровци" или редовни въоръжени сили, в зависимост от това какви сили доставят след тези загиби на това направление", отбеляза началникът на областната администрация.

 

По думите му фронтовата линия е под постоянен обстрел, ситуацията в града е тежка, "но контролирана". "Военното командване предприема всички необходими допълнителни мерки за стабилизиране на обстановката и минимизиране на загубите и запазване на личния състав на нашите момчета, нашите защитници", обобщи Кириленко.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени