Руските окупатори са засилили обстрела на украински градове през нощта

Украинските сили отблъскват руска атака срещу Харков, заяви съветникът на президента на Украйна Олексий Арестович

Обстрел на украински градове-жилищни квартали-от руските окупатори
Обстрел на украински градове-жилищни квартали-от руските окупатори Източник: Поліція Київської області

Руската армия е засилила обстрела на редица украински градове в централната, северната и южната част на страната, заяви Олексий Арестович, съветник на президента на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Асошиейтед прес.

 

"Последната вълна от ракетни удари дойде с падането на нощта", каза Арестович по украинска телевизия. Той уточни, че на тежък обстрел са подложени Киев, Чернигов на север, Николаев на юг и Харков.

 

Ситуацията в три предградия на украинската столица - Буча, Гостомел и Ирпин, усилията за евакуиране на местни жители откъдето вчера се провалиха - е катастрофална, каза Арестович. Той увери, че украинските власти правят всичко по силите си, за да бъде възобновена евакуацията.

 

Телевизионната кула в Харков е била повредена при руски обстрел, съобщиха по-рано представители на властите във втория по големина украински град. Арестович каза, че украинските сили отблъскват руска атака срещу Харков.

 

Всички райони на Чернигов са подложени на обстрел, заявиха представители на местните власти. Заради стрелба вчера се провали планираната евакуация на цивилни от южния град Мариупол и от Волноваха на изток, отбелязва АП.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени