Руските орки пак атакуваха Северодонецк, понесоха големи загуби и отново отстъпиха

На Донецкото и Луганско направления за изминалото денонощие са отблъснати 14 руски атаки, унищожени са 8 танка, 14 единици бойна бронирана техника и 6 единици автомобилна техника

Руски окупатори
Руски окупатори Източник: Telegram

Руските окупационни войски се опитаха да щурмуват Северодонецк, Луганска област, но претърпяха пълен неуспех. Това се казва в сутрешната сводка на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна. 

 

Руските военнопрестъпници се опитаха да активизират настъплението си и по Донецкото направление. Окупаторите се опитаха да разрушат фортификационни съоръжение на подразделенията на ВСУ по цялата линия на фронта, нанасяйки ожесточени удари с минохвъргачки, артилерия РСЗО и авеация. 

 

В района на град Бахмут, Донецка област, руските агресори се опитаха да проведат настъпателни действия по посока на село Вискрива, като едновременно с това се опитаха да подобрят тактическото положение на своите подразделения около Владимировка и Василиевка. Руските окупатори са понесли отново значителни загуби и в района на селището Александрополие, отбеляззват от ГЩ на ВСУ. 

 

Пълно поражение са претърпяли руските нашественици и по Авдеевското направление. При поддръжката на артилерия руските орки са провели настъпление в района на селището Веселое, но са претърпели поражение и са отстъпили. 

 

На Донецкото и Луганско направления за изминалото денонощие са отблъснати 14 руски атаки, унищожени са 8 танка, 14 единици бойна бронирана техника и 6 единици автомобилна техника. Подразделенията на ПВО са свалили един боен дрон "Орлан-10", са казво още в съобщението на Генералния щаб на ВСУ. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени