Руските орки пак атакуваха Северодонецк, понесоха големи загуби и отново отстъпиха

На Донецкото и Луганско направления за изминалото денонощие са отблъснати 14 руски атаки, унищожени са 8 танка, 14 единици бойна бронирана техника и 6 единици автомобилна техника

Руски окупатори
Руски окупатори Източник: Telegram

Руските окупационни войски се опитаха да щурмуват Северодонецк, Луганска област, но претърпяха пълен неуспех. Това се казва в сутрешната сводка на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна. 

 

Руските военнопрестъпници се опитаха да активизират настъплението си и по Донецкото направление. Окупаторите се опитаха да разрушат фортификационни съоръжение на подразделенията на ВСУ по цялата линия на фронта, нанасяйки ожесточени удари с минохвъргачки, артилерия РСЗО и авеация. 

 

В района на град Бахмут, Донецка област, руските агресори се опитаха да проведат настъпателни действия по посока на село Вискрива, като едновременно с това се опитаха да подобрят тактическото положение на своите подразделения около Владимировка и Василиевка. Руските окупатори са понесли отново значителни загуби и в района на селището Александрополие, отбеляззват от ГЩ на ВСУ. 

 

Пълно поражение са претърпяли руските нашественици и по Авдеевското направление. При поддръжката на артилерия руските орки са провели настъпление в района на селището Веселое, но са претърпели поражение и са отстъпили. 

 

На Донецкото и Луганско направления за изминалото денонощие са отблъснати 14 руски атаки, унищожени са 8 танка, 14 единици бойна бронирана техника и 6 единици автомобилна техника. Подразделенията на ПВО са свалили един боен дрон "Орлан-10", са казво още в съобщението на Генералния щаб на ВСУ. 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени