Руските орки понесоха значителни загуби и отстъпиха от Северодонецк

За изминалото денонощие в Донецки и Луганска област са отлъснати 8 атаки на врага, унищожени са 5 танка, 10 единици бойна бронирана техника и четири вражески автомобила

Разрушения в Северодонецк
Разрушения в Северодонецк Източник: Донбас сегодня

Руската армия е понесла значителни загуби и е била принудена да отстъпи в района на град Северодонецк и селата Тошковка и Осколоновка. Това съобщи ръководителят на Луганската областна военна администрация Сергей Гайдай.

 

Той отбелязва, че украинските защитници са успели да отблъснат руснаците на предишните им позиции. Повреден е още един мост между Северодонецк и Лисичанск, но връзката между двата града е съхранена. 

"Не спират опитите на руските нашественици да излязат в тил на нашите войски и да нарушат логистиката и обезпечаването ни в Луганска област. Северодонецк беше обстрелван неколкократно, поне три пъти, много мощно, някъде имаше и улични боеве. Като следствие (от тези обстрели, бел. ред.) 14 многоетажни блока са повредени. Сериозно е пострадало и близкото селище Синецки", добавя Гайдай.

 

 

За изминалото денонощие в Донецки и Луганска област са отлъснати 8 атаки на врага, унищожени са 5 танка, 10 единици бойна бронирана техника и четири вражески автомобила. Подразделенията на ПВО са унищожили руски дрон "Орлан-10", съобщава Укринформ.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени