Руските орки удариха за пръв път Лвов, украинските сили освободиха град Скадовск

Преди час е руските ВВС са атакували евакуационен влак "Краматорск-Лвов". Един човек е загиал, един е ранен

Лвов
Лвов Източник: Artfile

Вече трета седмица продължават боевете между защитниците на Украйна и руско-нацистките войски. Вражеските орки са стопирани практически по всички направления и единственото, което правят е да прегрупират останалите си след тежките загуби сили.

 

Утрото на 13 март започна с първи бомбардировки на Лвов и Лвовска област. Град Лвов в Западна Украйна е бил разтърсен от няколко експлозии днес, съобщи местна медия, цитирана от ДПА. Градът, който се намира на около 70 км от границата с Полша, е бил поразен от няколко ракети.

 

"Множество експлозии са чути във Лвов и Херсон и има съобщения, че Лвов е подложен на руско ракетно нападение", съобщи украинският новинарски портал "Киив индипендънт". Според репортер на ДПА в полския град Пшемисъл експлозиите са били чути и в Полша.
 
Преди час руските ВВС са атакували евакуационния влак "Краматорск-Лвов". Един човек е загиал, един е ранен. Данните съобщи губернаторът на Донецка област Павел Кириленко. 

 

Телеграм канали публикуваха първи снимки от разрушенията след руския удар по полигона в Явора (Лвовска област).

 

Първи снимки от разрушенията след руския удар по полигона в Явора (Лвовска област)
Първи снимки от разрушенията след руския удар по полигона в Явора (Лвовска област) Източник: Telegram

Снощи е освободен град Скадовск в Херсонска област и вече изцяло е под контрола на украинските власти, а руските окупатори са ликвидирани или изринати от града.

Още от "Светът"

Подслушвателни устройства бяха открити в зала, отредена за заседание на полското правителство

Полша е разпределителен транспортен възел за военните доставки на Запада за Украйна по време на съпротивата на Киев срещу продължаващата трета година руска инвазия и съответно Варшава е с повишено внимание за всякакви признаци на шпионска дейност

Прочетете повече прочетете повече

"Хамас" каза, че е приел египетско-катарското предложение за спиране на огъня с Израел

Изявлението на палестинската групировка дойде часове след като Израел нареди евакуация на град Рафах в очакване на сухопътна офанзива на израелските сили срещу палестинския град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени