Руските орки в Украйна започнаха да изтребват командирите си

Командирът на 37-ма моторизирана стрелкова бригада е бил прегазен от брониран автомобил, шофиран от негови подчинени

Руски окупатори, руски военни в Украйна
Руски окупатори, руски военни в Украйна Източник: Telegram

Руски бригаден командир е убит от своите военни сили, твърдят официални лица от Запада, цитирани от Politico. Това е поредната индикация, че сред редиците на руската армия в Украйна тлее напрежение.

 

Командирът на 37-ма моторизирана стрелкова бригада е бил прегазен от брониран автомобил, шофиран от негови подчинени. Мъжът получил сериозни наранявания и на двата крака, в следствие на които починал. Новината е потвърдена от западни медии, след като украинският журналист Роман Тсимбалюк съобщи за нея. По думите му конкретната бригада е понесла близо 50% загуби докато се сражавала в региона на Киев. 

 

Според западни оценки руските военни сили изпитват сериозни проблеми с логистиката и недостига на храна. Пленени руски войници казали на украинците, че не знаели, че отиват на война. Било им казано, че ще участват в учения.

 

Русия започва да осъзнава, че не може да се справи с военни операции на няколко места едновременно, коментират западните източници на Politico. В началото на войната в Украйна по западни оценки Русия разполагала с между 120 и 150 батальона, но към този момент се смята, че около 20 от тях са небоеспособни.

 

Силите на Москва изглежда са спрели временно операциите около Киев, за да ограничат логистичните проблеми. По тези места руснаците са предприели дефанзивна позиция, като целта е максимална военна сила да бъде концентрирана в Донбас.

Още от "Светът"

Зеленски приветства американския пакет от военна помощ, отправи молба за допълнителна противовъздушна отбрана

Зеленски заяви пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна отбрана за североизточния град Харков, който е подложен на руски въздушни удари

Прочетете повече прочетете повече

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени