Руските престъпници унищожават собствения си народ - изтриват град Суджа в Курска област от лицето на земята

От около 5 хиляди местни жители в града са останали около двеста души

Руснаците бомбардират собствения си град Суджа
Руснаците бомбардират собствения си град Суджа Източник: Telegram

Въпреки факта, че град Суджа в Курска област на Руската федерация се намира в тила, руснаците го изтриват от лицето на земята: хвърлят управляеми въздушни бомби (UAB), обстрелват с артилерия и дронове-камикадзе, съобщиха от Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна, цитирани от УНИАН.

 

"Те унищожават собствения си народ", се казва в съобщението. Отбелязва се, че на 30 август руска бомба удари местна детска градина, освен това вражески самолети атакуваха къщи в частния сектор в Суджа.

 

"От около 5 хиляди местни жители в града останаха около двеста цивилни, които според нормите на международното хуманитарно право се подпомагат от украинските военни. По-голямата част от останалите, са хора в пенсионна възраст. Като един казват, че "властите не ни предупредиха за нищо: бяхме изоставени тук", съобщиха от Въоръжените сили на Украйна.

 

Съобщава се също, че онзи ден представители на новата украинска военна комендатура са възстановили водоснабдяването в Суджа, така че местното население да има достъп до питейна вода.

 

"Преди, благодарение на нашите военни, този проблем беше решен с помощта на водовози и камиони с многокубикови резервоари. Медицинската помощ на цивилните в Суджа се предоставя също от украинските военни".

 

Припомняме, че по-рано беше съобщено, че след като загубиха контрол над град Суджа в Курска област на Руската федерация, руските войски започнаха да го обстрелват с всичко, което имат като оръжия. Така окупаторите уж искат да елиминират украинските военни, но всъщност стрелят по собствените си хора, техните къщи и архитектурни забележителности.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени