Руските пропагандисти силно предозирани - хвалят се с "унищожени" танкове Abrams месеци преди пристигането им

Руските Telegram канали на военни блогъри подготвят почвата за предстоящите лъжи на МО на РФ

Фейк инфо за унищожен танк Abrams
Фейк инфо за унищожен танк Abrams Източник: Скрийншот

Руски военни канали в Телеграм вече съобщават за унищожени американски танкове Abrams в Украйна – месеци преди очакваното им пристигане там като част от западната военна помощ срещу руската агресия.

 

Руски военни "кореспонденти" съобщават, че танк Abrams е бил унищожен в боевете край Бахмут. Публикувана е и снимка, но без да се уточнява, че е архивна и всъщност показва унищожен Abrams в Ирак през 2003 година.

 

Преди седмица американският президент Джо Байдън обяви, че САЩ ще изпратят 31 танка Abrams на Украйна, за да защити своята територия от руската агресия. За пристигането им на фронта обаче е нужна сложна логистика и продължително обучение на украинските военни. Ще са необходими месеци, преди Abrams да влязат в бой в Украйна. Киев дори се опасява, че това може да се случи след очакваната нова офанзива на руската армия през пролетта.

 

Руската пропаганда обаче не изневерява на традицията и лъже за унищоженото западно военно оборудване, доставено на Украйна, пише Факти. Москва наскоро обяви унищожаването на 35 реактивни системи за залпов огън HIMARS в Украйна – с 15 повече от общия брой, който Киев е получил. Ако вярваме на разпространяваната информация от Министерството на отбраната на Русия, Украйна вече трябва да е без танкове, както и без армия.

 

Режимът на Владимир Путин обаче не обяснява защо руската армия още не е влязла в Киев, след като всекидневно бележи огромни успехи на фронта. Тридневната операция по превземане на украинската столица вече навлезе в ден 343.

 

Telegram канали, които се подиграват на руските пропагандисти
Telegram канали, които се подиграват на руските пропагандисти Източник: Скрийншот

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени