Руските терористи атакуваха енергийни съоръжения в шест области в Украйна

През нощта врагът атакува съоръженията за производство и пренос на електроенергия в Полтава, Кировоград, Запорожие, Лвов, Ивано-Франковск и Виница

Пожар вследствие на руски терористичен удар
Пожар вследствие на руски терористичен удар Източник: Telegram

Руските окупатори отново атакуваха Украйна снощи, нанасяйки масиран ракетен удар. Това съобщи сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

 

"В резултат на руските терористични атаки, за съжаление, сред цивилното население има ранени. Редица високи сгради и други обекти на гражданската и енергийната инфраструктура бяха унищожени и повредени", се казва в доклада.

 

 

Предупреждение за въздушно нападение е обявено през нощта във всички региони. Военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна предупредиха за вражески дронове и ракети в различни райони.

 

 

През нощта врагът атакува съоръженията за производство и пренос на електроенергия в Полтава, Кировоград, Запорожие, Лвов, Ивано-Франковск и Виница. Това съобщи министърът на енергетиката на Украйна Херман Халушченко, според официалния сайт на министерството.

 

"Изясняват се последствията. Енергетиците вече работят за отстраняването им. Врагът иска да ни лиши от възможността да произвеждаме и пренасяме достатъчно електроенергия", каза министърът.

 

От Областна военна администрация Кировоград съобщиха, че в резултат на нощното нападение е пострадало осемгодишно дете. Освен това в квартал Олександрия са повредени критично инфраструктурно съоръжение и 13 частни къщи, както и почти три дузини гаражи.

 

 

Окупаторите също се опитаха да атакуват Киев, но противовъздушната отбрана отблъсна атаката, отбеляза Киевската градска военна администрация. По предварителни данни в столицата няма жертви и щети.

 

"Противникът започна ракетна атака срещу столицата - използва крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55 от стратегически бомбардировачи Ту-95МС. Въздушната тревога в столицата продължи повече от три часа. Ракетите се приближиха до Киев от различни посоки. Силите за противовъздушна отбрана и средства унищожиха всички въздушни цели в района на столицата!", се казва в съобщението.

 

 

Кметът на Бровари Игор Сапожко, позовавайки се на спасителите, съобщи за пожар на цивилно инфраструктурно съоръжение в едно от населените места на квартал Бровари. По думите му в резултат на ракетната атака и пожара са пострадали двама души - 61-годишна жена и 33-годишен мъж. И двамата са хоспитализирани в стресово състояние и с наранявания на крайниците в градската болница.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени