Руските терористи атакуваха отново Украйна, ВВС на ВСУ унищожиха 38 от 42 Шахед-а

Окупаторите изстреляха ракети от Донецка област, а безпилотните летателни апарати бяха изстреляни от четири посоки

Дронове
Дронове Източник: Depositphotos

Терористична Русия изстреля за пореден път безпилотни летателни апарати срещу територията на Украйна, украинската ПВО засече няколко групи дронове, летящи срещу различни региони.

 

Тревога е обявена в Суми, Полтава, Харков, Донецк, Днепропетровск, Запорожие, Херсон, Николаев и Одеса. Чути са две експлозии в Одеса.

 

 

По-късно от ВВС на ВСУ съобщиха, че руснаците са атакували с 5 зенитни управляеми ракети С-300 и 42 щурмови дрона тип "Шахед". Украинската ПВО е унищожила 38 дрона.

 

"Окупаторите изстреляха ракети от Донецка област, а безпилотните летателни апарати бяха изстреляни от четири посоки: Чауди и Балаклава във временно окупирания Крим, Курска област на Руската федерация и руският град Приморско-Ахтарск. Зенитно-ракетни подразделения на ВВС, мобилни огневи групи на Силите за отбрана на Украйна и техника за електронна борба са участвали в отблъскването на въздушната атака", съобщиха от ВВС на ВСУ.

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени