Руските терористи атакуваха през нощта град Днипро с ракети "Калибър", украинската ПВО свали всичките 5

Това съобщиха от Въздушно командване "Изток"

Унищожени руски ракети "Калибър"
Унищожени руски ракети "Калибър"

Украинското Въздушно командване "Изток" съобщи, че през нощта е работила противовъздушната отбрана на града и силите на ПВО са свалили руски крилати ракети.  Унищожени са 5 ракети "Калибър", уточниха от командването. 

 



Инфомацията бе потвърдена и от ръководителя на Днепропетровската областна военна администрация Валентин Резниченко. 

 

"Руснаците атакуваха областта с крилати ракути, с "Град" (реактивни системи за залпов огън, бел. ред.) и тежка артилерия...В Днепровския район нашите военни свалиха всички 5 руски ракети, който врагът изстреля срещу Днепър. Падащите отломки предизвикаха няколк опожара, които бяха потушени от пожарникарите. Няма нито един пострадал", отбелязва той. 

 

В резултат на рашистките артилерийски обстрели в областта няма загинали, но има разрушения в Марган и Криворожкия район, уточнява Резниченко. 

 

Още от "Светът"

Външното министерство в Сеул извика руския посланик, за да протестира срещу изпращането на севернокорейски войски в Руси

Ще отговорим съвместно с международната общност, като мобилизираме всички налични средства срещу действия, които застрашават основните ни интереси в областта на сигурността, отговори Сеул

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени