Руските терористи атакуваха през нощта Киев - има загинал и ранени от отломъци

Украинските зенитно-ракетни части обезвредиха атакуващите безпилотни апарати, но пострадалите са от падащите обломки в четири района на украинската столица

Отломък от свален руски дрон
Отломък от свален руски дрон Източник: Telegram

В резултат на поредна руска терористична атака с дронове през нощта на 13 юли срещу Киев един човек е загинал, а няколко други са ранени. 

 

Украинските зенитно-ракетни части обезвредиха атакуващите безпилотни апарати, но пострадалите са от падащите отломъци в четири района на украинската столица, съобщи украинската Служба за извънредни ситуации.

 

 

"В Подолския район по време на гасене на пожоар в многоетажен жилищен блок е намерено тялото на загинал", съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко. 

 

 

Военната администрация на Киев заяви, че е имало паднали отломъци в квартал "Соломянский" в центъра на града и в момента се провежда установяването на потенциалните жертви и щети.


Експлозии са били учти и в други украински региони, включително Хмелницки на запад, Миколаев на юг и Запорожие в югоизточната част на страната, посочва Ройтерс.

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени