Руските терористи атакуваха с дронове Одеса

Губернаторът на Одеса Олех Кипер каза, че е била ударена неуточнена "логистична инфраструктура"

Дрон Шахед
Дрон Шахед Източник: Скрийншот видео кадър

Русия изстреля 36 ирански дрона през нощта срещу вторник, увреждайки инфраструктурата в района на Одеса, съобщи Ройтерс като се позова на местните власти.


Ударите са били насочени към областите Одеса, Николаев и Херсон, уточняват украинските военни, като добавят, че системите за противовъздушна отбрана са унищожили 27 дрона.


Губернаторът на Одеса Олех Кипер каза, че е била ударена неуточнена "логистична инфраструктура", но че няма съобщения за ранени.


Одеса и пристанищата в областта бяха за последно обект на атака в петък, като бяха засегнати обекти, използвани за износ на зърно в Одеска област.

През последните седмици и месеци руските сили нанасяха редовни удари с ракети и безпилотни самолети по инфраструктурата в Южна Украйна, насочени по-специално към пристанищни съоръжения.


Отделно регионалната администрация на Херсон заяви, че Русия е ударила региона 79 пъти с минохвъргачки, артилерия и дронове през изминалия ден, ранявайки четирима души и повреждайки няколко сгради.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени