Руските терористи бомбардираха център за кръвопреливане в Харковска област

По последни данни има двама загинали и четирима ранени

Руски терористичен авиоудар
Руски терористичен авиоудар Източник: Telegram

През нощта руските терористи хвърлиха управляема авиационна бомба върху център за кръвопреливане в Купянски район на Харковска област. Това съобщи в канала си в Telegram украинският президент Володимир Зеленски. 

 

 

"Дори само това престъпление казва всичко за руската агресия. Зверове, които унищожават всичко,  което просто ни позволява да живеем. Да победим терористите е въпрос на чест за всички, които ценят живота", написа Зеленски. 

 

По последни данни на агенция  УНИАН  има двама загинали и четирима ранени. 

 

Руски ракети удариха снощи и заводските сгради на украинския производител на авиационни двигатели "Мотор Сич" в град Запорожие, компания от "стратегическо значение", само няколко часа след атаката на украински дрон срещу руски петролен танкер в Черно море. По думите на Зеленски, Русия е извършила ракетни удари с ракети "Калибър" и "Кинжал" и срещу Хмелницка област.

 

Компанията "Мотор Сич", основна авиационна производителка в Украйна, която произвежда двигатели за самолети и хеликоптери, беше национализирана от украинската държава през 2021 г.

 

След това правителството пое пряк контрол над нея през ноември 2022 г. заедно с други компании "от стратегическо значение", чиито активи бяха управлявани от министерството на отбраната, за да "осигурят спешните нужди на въоръжените сили".

 

Напрежението и атаките между Русия и Украйна се увеличиха, откакто Москва отказа в средата на юли да поднови договореното с посредничеството на ООН споразумение, което позволяваше износа на украинско зърно, посочва АФП.

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени