Руските терористи изстреляха 40 дрона "Шахед", ВСУ свалиха 37 от тях

Русия удари по енергийната инфраструктура на 4 области

Дронове Shahed
Дронове Shahed Източник: Telegram

През нощта руските терористи започнаха нова масирана атака срещу Украйна с ракети и 40 дрона "Шахед". 37 от тях бяха унищожени от силите на противовъздушната отбрана. Това съобщи ГЩ на ВСУ.

 

 

Ръководителят на Днепропетровската регионална военна администрация Сергей Лисак заяви, че 3 "Шахед"-а са били свалени над областта - 2 в Кривой рог и 1 в Павлодарски район. 

 

 

Ръководителят на областната военна администрация в Николаев Виталий Ким добави, че в района на Николаев са унищожени 8 безпилотни летателни апарата "Шахед 131/136".

 

 

Министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко съобщи във Фейсбук, че руските военни са атакували енергийна инфраструктура в Харковска, Запорожска, Лвовска и Киевска области. Той добави, че се работи по отстраняването на пораженията. 

 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени