Руските терористи изстреляха дронове Shahed срещу Киев и Одеса, украинската ПВО свали всички

Обявена е въздушна тревога в половин Украйна

Дронове Shahed
Дронове Shahed Източник: Telegram

Поредна среднощна руска терористична атака над Киев. Ударите срещу украинската столица са нанесени с ирански дронове Shahed. Силите на ПВО на ВСУ са унищожили всички вражески цели.

 

"За втори път този месец врагът атакува Киев от въздуха. Както и в началото на юли противникът използва Shahed (ирански дронове, бел. ред.)", се казва в съобщението на началника на Киевската градска военна администрация Сергей Попко. 

 

 

Той добавя, че дроновете са изстреляни от южна посока, най-вероятно от Краснодарския район на РФ. По информация на агенция УНИАН експлозии са се чули в Одеска област.

 

В съобщение на военната администрация на украинската столица се посочва, че противовъздушната отбрана е отблъснала атаката. Сега въздушна тревога е обявена в Одеска, Киевска, Николаевска, Херсонска, Кировградска, Черкаска, Полтавска и Донецка области.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени