Руските терористи извършиха трета атака с балистични ракети срещу Киев за месец

По предварителна информация последната атака е почти идентична с предишните две

Ракета Искандер
Ракета Искандер Източник: Скрийншот/TikTok

Удар с балистични ракети е нанесен по Киев около 5 часа тази сутрин, съобщи УНИАН. Киевската градска военна администрация отбелязва, че това е третата атака с балистични ракети по украинската столица, като между ударите има ясен интервал от 6 дни. По предварителна информация последната атака е почти идентична с предишните две.

 

От градската управа посочват, че за трети пореден път Русия е използвала срещу Киев севернокорейски балистични ракети от типа KN-23. "Отново силите и средствата на нашата противовъздушна отбрана не позволиха на противника да постигне целта си и да удари Киев", се казва още в съобщението.

 

По предварителни данни балистичните ракети са били свалени при подхода към столицата. Засечени са и няколко руски дрона, приближаващи се към Киев. Всички те са унищожени далеч извън града.

 

По-късно, около 7:30, е била свалена друга ракета, която е преминала над няколко района на Киев. Градската управа информира, че паднали отломки са нанесли щети по 18 къщи в три земеделски селища край Киев - счупени са прозорци, повредени са фасади и покриви. Пострадали са също четири коли, огради и електропроводи. Горял е и пожар в тревна площ, който е погасен. Няма и данни за пострадали хора.

 

 

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени