Руските терористи нанесоха разрушителен удар в Запорожие

Руските агресори са нанесли удар с управляеми авиобомби (КАБ)

Разрушения вследствие на руски терористичен удар
Разрушения вследствие на руски терористичен удар Източник: Telegram

В неделя, 22 септември, руските окупационни сили атакуваха Запорожие. Най-малко шестнадесет мирни жители, сред които и петнадесетгодишно момче, са ранени при руските терористични удари през изминалата нощ срещу югоизточния украински град Запорожие, заявиха представители на местната власт.

 

Началникът на Запорожката областна военна администрация Иван Фьодоров написа в Telegram, че Русия е нанесла най-малко седем въздушни удара по града и околностите му, причинявайки разрушения на тринадесет жилищни сгради, на учебни заведения, както и повреждайки автомобили, гаражи и частни сгради.

 

 

"Руснаците атакуваха Запорожие. Преди това петима души бяха ранени. В резултат на удара сградите бяха частично разрушени. Близките къщи бяха повредени от взривната вълна и отломките. Избухна пожар. Спасителите работят на място, информацията се изяснява", добави той.

 

Спасителни екипи са евакуирали граждани от повредени сгради, обяви в Telegram украинското Министерство на вътрешните работи.

 

Междувременно украинските военновъздушни сили обявиха днес, че Русия е изстреляла тази нощ две управляеми ракети и е насочила четири щурмови дрона към Украйна.

 

Три от дроновете са били свалени, написаха ВВС на Украйна в Telegram. Двете ракети и дронът, който не е бил прехванат, "не са достигнали зададените им цели благодарение на действията на противоракетната отбрана на украинските сили", се казва в изявлението.

 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени