Руските терористи отново атакуваха Киев - украинската ПВО отново унищожи всички дронове

Няма данни за разрушения и жертви

Дрон
Дрон Източник: Depositphotos

През нощта на 3 август руските терористи отново атакуваха украинската столица с дронове. Сигнали за въздушна тревога се чуваха в северните, централните, източните и южни области на страната. Както съобщи началникът на Киевската градска военна администрация (КГВА) Сергей Попко, във въздушното пространство на украинската столица са унищожени всички въздушни цели - около 15 дрона-камикадзе "Shahed". 

 

Няма данни за разрушения и жертви. "Въздушната тревога в столицата продължи 3 часа. Тя е 820-та в Киев от началото на пълномащабното нахлуване", коментира Попко. 

 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени