Руските терористи отново атакуваха с ракети територията на Украйна

От ВВС на ВСУ призовават гражданите незабавно да се насочат към укритията

Ту-95 Bear
Ту-95 Bear Източник: Wikipedia

Тази сутрин руските окупатори отново атакуваха територията на Украйна с ракети. Противникът вдигна във въздуха 16 стратегически бомбардировача Ту-95МС. В цяла Украйна е обявена тревога. Това съобщи агенция УНИАН.

 

Пресслужбата на ВВС на въоръжените сили на Украйна призова да не се пренебрегва сигнала за въздушно нападение и гражданите незабавно да се насочат към скривалищата.

 

Според въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна, ракетите в района на Суми се движат в посока Миргород, а някои имат югозападен курс.

Освен това е регистрирана група от ракети по границата на Черкаска и Киевска област, курсът им е на запад. Град Кропивницки също беше предупреден за опасността, има ракети и в тази посока, съобщава УНИАН.

 

Според ВВС на въоръжените сили на Украйна, руски ракети летят и по посока на Херсонска област, курсът е северозападен. В същото време ракети от района на Суми летят през Полтавска област в посока Киевска и Черкаска области.

 

Виницка област също беше предупредена за ракети, които летят в тази посока.

 

Актуализирано 7:20 ч.: В Киев и региона работи противовъздушната отбрана, съобщи Киевската градска военна администрация.

 

Актуализирано 7:22 ч.: В квартал "Холосиевски" на столицата фрагмент от ракета падна в откритата част на парка, пише кметът Виталий Кличко. Експлозии се чуват и в Оболон.

 

Актуализирано 7:29 ч.: Окупаторите вдигнаха във въздуха 4 самолета МиГ-31К, пише изданието "Николаевски Ваньок".

 

Актуализирано към 7:33 ч.: Много ракети летят към Киев, съобщи ВВС на ВСУ. Ракети от района на Житомир също са се насочили към столицата. Военните предупреждават и Харков за опасността.

Още от "Светът"

Камала Харис започна кампанията си с малка преднина по популярност пред Тръмп

Харис бързо консолидира подкрепата на партията си, след като 81-годишният Байдън се отказа от кампанията си за преизбиране под натиск от страна на членове на неговата партия, които се тревожеха за способността му да победи Тръмп

Прочетете повече прочетете повече

Британският министър на отбраната оцени състоянието на въоръжените сили като "много по-лошо, отколкото си мислехме"

Той каза това на фона на предупреждението на бившият командващ украинската армия, че Великобритания и други демокрации трябва да се "събудят" и да обмислят как да се защитят от нова световна война

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени