Руските терористи отново атакуваха с ракети територията на Украйна

От ВВС на ВСУ призовават гражданите незабавно да се насочат към укритията

Ту-95 Bear
Ту-95 Bear Източник: Wikipedia

Тази сутрин руските окупатори отново атакуваха територията на Украйна с ракети. Противникът вдигна във въздуха 16 стратегически бомбардировача Ту-95МС. В цяла Украйна е обявена тревога. Това съобщи агенция УНИАН.

 

Пресслужбата на ВВС на въоръжените сили на Украйна призова да не се пренебрегва сигнала за въздушно нападение и гражданите незабавно да се насочат към скривалищата.

 

Според въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна, ракетите в района на Суми се движат в посока Миргород, а някои имат югозападен курс.

Освен това е регистрирана група от ракети по границата на Черкаска и Киевска област, курсът им е на запад. Град Кропивницки също беше предупреден за опасността, има ракети и в тази посока, съобщава УНИАН.

 

Според ВВС на въоръжените сили на Украйна, руски ракети летят и по посока на Херсонска област, курсът е северозападен. В същото време ракети от района на Суми летят през Полтавска област в посока Киевска и Черкаска области.

 

Виницка област също беше предупредена за ракети, които летят в тази посока.

 

Актуализирано 7:20 ч.: В Киев и региона работи противовъздушната отбрана, съобщи Киевската градска военна администрация.

 

Актуализирано 7:22 ч.: В квартал "Холосиевски" на столицата фрагмент от ракета падна в откритата част на парка, пише кметът Виталий Кличко. Експлозии се чуват и в Оболон.

 

Актуализирано 7:29 ч.: Окупаторите вдигнаха във въздуха 4 самолета МиГ-31К, пише изданието "Николаевски Ваньок".

 

Актуализирано към 7:33 ч.: Много ракети летят към Киев, съобщи ВВС на ВСУ. Ракети от района на Житомир също са се насочили към столицата. Военните предупреждават и Харков за опасността.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени