Руските терористи отново обстрелваха с ракети Харковска област

Зеленски призова за строги санкции срещу Русия

Харков
Харков Източник: УНИАН

Най-малко пет руски ракети са ударили тази нощ източния град Харков и околните райони, като са нанесени щети на цивилни сгради, съобщиха местните власти. Украинският президент Володимир Зеленски призова да бъдат премахнати възможностите за заобикаляне на санкциите срещу Русия.

 

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов написа в Telegram, че една от ракетите е поразила село Котляри, разположено южно от Харков, а друга е предизвикала голям пожар в града. Русия от месеци изстрелва ракети и използва дронове срещу най-различни цели в Украйна в опит да разруши жизненоважна инфраструктура.

 

 

"Харков е под обстрел", написа в Telegram кметът на града Игор Терехов.

 

 

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че, ако искаме прекратяването на руската агресия в Украйна, една от ключовите задачи е да бъдат премахнати възможностите за заобикаляне на санкциите.

 

"Всяка руска схема, която дава възможност за заобикаляне на санкциите, удължава тази война и дава възможности за агресора. Затова колкото по-строг е санкционният режим срещу Русия, колкото повече са ограниченията срещу терористичната държава и всички свързани лица, срещу цялата руска военна икономика, толкова по-бързо ще приключи агресията. И аз благодаря на всички по света, които разбират това", каза украинският президент.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени