Руските терористи отново обстрелват Херсон, има много ранени и загинали

Ударени са складове, болница, автогара, училищна площадка, както и превозни средства

Разрушения в резултат на руския ракетен и артилерийски терор
Разрушения в резултат на руския ракетен и артилерийски терор Източник: Telegram

Руските терористи нанасят масиран обстрел срещу Херсон, в резултат на което има "множество ранени и загинали". Това съобщиха от от Херсонския градски съвет.


"Херсон е подложен на масирана атака от руска артилерия! Противникът обстрелва жилищни квартали на града. Към момента е известно за много жертви: ранени и загинали", се казва в съобщението на украинските власти.

 

 

Към 14.00 часа нападенията са 7. Ударени са складове, болница, автогара, училищна площадка, както и превозни средства.


Жителите на Херсон са призовани да се придвижат до най-близките укрития или да останат по домовете си, и в никакъв случай да не излизат на улицата. В района по-рано бе обявена тревога за опасност от въздушна атака.

Още от "Светът"

Германия гони над 30 руски дипломати по подозрения за шпионаж

Резидентурите на тайните служби на Москва, разположени в посолството в Берлин и в няколко консулства, очевидно са по-натоварени днес, когато имат около 160 служители, отколкото по времето на студената война

Прочетете повече прочетете повече

В Русия нараства паниката от готвеното украинско контранастъпление

Изглежда, че по-широката руска пролетна офанзива достига своята кулминация, а руското информационно пространство реагира със значителна тревога на забавянето на руските операции и потенциала на Украйна да си върне инициативата, пишат от ISW

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени