Руските терористи разстреляха младо украинско семейство, 2 г. им дете остана сирак

Техните близки са в шок и не могат да си обяснят жестокостта на руските окупатори, които без причина са отнели живота им по безмилостен начин

Руските терористи разстреляха младо украинско семейство, 2 г. им дете остана сирак
Руските терористи разстреляха младо украинско семейство, 2 г. им дете остана сирак Източник: Obozrevatel

В окупираната част на Херсонска област в нощта на 16 септември руските терористи убиха млада двойка, защото отказала да сътрудничи на окупаторите и не искала да вземе руски паспорти. Двегодишната дъщеря на младата двойка остава сираче, предаде Obozrevatel.

 

Трагедията е станала в село Мали Копани в Скадовския район на Херсонска област. Близки на семейството разказват, че руските терористи нахлули в дома им в един часа през нощта и отвели 25-годишната Анастасия и 34-годишния Валери Саксагански. 2-годишната им дъщеря Маргарина била оставена сама в къщата. Родителите на Анастасия не могли да се свържат с нея и отишли в дома ѝ, където намерили само малкото момиче. По-късно тялото на Анастасия е открито в гора с огнестрелни рани. Валери също е бил разстрелян.

 

Техните близки са в шок и не могат да си обяснят жестокостта на руските окупатори, които без причина са отнели живота им по безмилостен начин. Във временно окупираните земи на Украйна руските нашественици насилствено дават руски паспорти на местното население, а мъжката част от него веднага след паспорта получава и призовка за фронта.

 

Репресиите на руснаците стават все по-брутални, казват местните. Валери е завършил в Херсонския държавен аграрен университет, голямата му страст бил риболовът, докато Анастасия завършва медицина. Центърът за журналистически разследвания, позовавайки се на близки на жертвите, разкри, че са били убити заради отказа им да получат руски паспорт.

 

Украинското население в окупираните земи живее в постоянен терор и страх. От началото на пълномащабната война в Украйна са събрани доказателства за над 108 000 военни престъпления, извършени от руската армия.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени