Руските терористи с нова ракетна атака срещу Украйна - изстреляха 18 крилати ракети, украинската ПВО свали 15

Ръководителят на Киевската военна администрация Сергей Попков съобщи, че по предварителна информация, силите на ПВО са свалили всички вражески ракети и дронове, с които е била атакувана украинската столица

Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101
Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101 Източник: Telegram

Руската терористична държава атакува отново Украйна с варварски ракетни обстрелвания - 18 през изминалата нощ. Украинската ПВО е свалила 15 от тях, съобщи УНИАН. 

 

Изданието цитира главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни, който пише в Telegram:
"Около 2.30 ч. през нощта руските окупатори атакуваха Украйна от самолети на стратегическата авиация - девет Ту-95 от района на Оленогорск (Мурманска област) и два Ту-160 от района на Каспийско море". 

 

 

Залужни добавя, че руснаците са изстреляли срещу Украйна 18 крилати ракети с въздушно базиране Х101/Х-555, от които украинската ПВО е свалила 15. 

 

Рано тази сутрин ръководителят на Киевската военна администрация Сергей Попков съобщи, че по предварителна информация, силите на ПВО са свалили всички вражески ракети и дронове, с които е била атакувана украинската столица. Той добавя, че данни за жертви и разрушения няма. 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени