Руските терористи са изстреляли срещу Украйна повече от 70 ракети, но украинската ПВО е свалила над 60 от тях

Ракетите са били от типа крилати ракети Х-101/Х-555, "Калибър", Х-22, както и ракети Х-59 и Х-31П

Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101
Стратегически бомбардировач Т-95 с крилати ракети Х-101 Източник: Telegram

Руските окупатори са изстреляли над 70 ракети по време на днешната терористична атака срещу Украйна. Това съобщи командването на Въздушните сили на ВСУ. 

 

"Въздушните сили отблъснаха масирания ракетен удар по Украйна, - се казва в съобщението. - Руските окупатори нанесоха масиран ракетен удар по обекти от критичната инфраструктура на Украйна. Изстреляни бяха повече от 70 ракети. По предварителна информация, изстрелването на 38-те крилати ракети Х-101/Х-555 са извършени от осем самолети-ракетоносци на стратегическата авиация Ту-95МС от района на Каспийско море и Волгодонск в Ростовска област. Освен това, врагът нанесе удари с 22 крилати ракети тип "Калибър" от кораби на Черноморския флот", се казва в съобщението. 

 

Освен това, по данни на ВС на ВСУ, от акваторията на Черно море са изстреляни срещу Украйна три крилати ракети Х-22 от бомбардировачи Ту-22МЗ, както и ракети Х-59 и Х-31П от изтребители Су-35.

 

"За париране на въздушното нападение на окупаторите са активирани зенитни ракетни подразделения, авиация, мобилни огневи групи на ВС на ВСУ, както и други части от силите за отбрана. Свалени са над 60 ракети на окупаторите", се отбелязва още в съобщението на ВС на ВСУ. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени