Руските терористи са обстрелвала старчески дом в град Суми, има жертви (+18 СНИМКИ, ВИДЕО)

Руската армия е обстрелвала и село Вилча в съседната Харковска област. Нанесени са щети на жилищни и административни сгради, има и един убит местен жител

Руските терористи обстрелваха дом за стари хора в Суми
Руските терористи обстрелваха дом за стари хора в Суми Източник: Telegram

Руските терористи удариха дом за възрастни хора в украинския град Суми. Нова вълна от въздушни удари беше насочена и към енергийния сектор на страната.  Един човек е загинал, а 12 души са били ранени при руския обстрел в старчески дом в североизточния украински град Суми, съобщи Telegram каналът Astra.

 

 

Областният управител Володимир Артюх съобщи, че по време на нападението в дома са се намирали повече от 200 души. 

 

През последните няколко дни руската армия неколкократно атакува критична инфраструктура в района на Суми. Електро- и водоснабдяването в града са прекъснати.

 

Руската армия е обстрелвала и село Вилча в съседната Харковска област. Нанесени са щети на жилищни и административни сгради, има и един убит местен жител.

 

Операцията на украинската армия в руската Курска област е принудила Русия да изпрати там 40 000 военнослужещи от други части на фронта. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение.

 

Украинският президент Володимир Зеленски ще се срещне на 26 септември в Белия дом с американския си колега Джо Байдън и с вицепрезидента и кандидат за президент от Демократическата партия Камала Харис. 

 

Зеленски потвърди, че планира да разговаря и с другия кандидат за президент - Доналд Тръмп. Посещението му в САЩ е за участие в годишните дебати на Общото събрание на ООН. Той ще участва и в заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на войната на Русия срещу Украйна.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени