Руските терористи си намериха майстора - САЩ ще доставят по 10 ракети за всеки руски танк

За шести път от август 2021 година насам Вашингтон пренасочва на въоръжение и техника от складовете на Пентагона в посока Украйна

Противотанкови комплекси "Джейвелин"
Противотанкови комплекси "Джейвелин" Източник: U.S. Army photo by Spc. Patrick Kirby

САЩ и техните съюзници възнамеряват да доставят на Украйна по 10 противотанкови ракетни системи "Джейвелин" за "всеки руски танк". Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пред телевизия Ен Би Си. 

 

"САЩ заедно със своите съюзници вече доставят и ще продължат да доставят по 10 противотанкови комплекса за всеки танк, който се намира на територията на Украйна", заяви Блинкен.

 

Във вторник тази седмица прес-службата на Белия дом обяви, че САЩ планират отделянето на допълнително военна помощ за Украйна в размер на 100 млн. долара, която ще включва конкретните преносими противотанкови ракетни установки.

 

В изявлението си държавният секретар на САЩ подчерта, че за шести път от август 2021 година насам Вашингтон пренасочва на въоръжение и техника от складовете на Пентагона в посока Украйна.

 

Блинкен настоява, че САЩ и техните съюзници "продължават да осигуряват помощ в сферата на осигуряването на сигурността и укрепването на отбраната на Украйна”, както и ще продължат с икономическата и хуманитарната помощ.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени