Руските терористи трябва да си платят - нова атака срещу Харков уби 7 души, вкл. 2 деца и 6-месечно бебе

Русия ще си плати за всичко, написа началникът на Главното управление на националната полиция на Харковска област Володимир Тимошко

Пожари и разрушения в Харков вследствие на руския терористичен удар
Пожари и разрушения в Харков вследствие на руския терористичен удар Източник: Telegram

В нощта на 10 февруари руските терористи отново атакуваха с дронове и ракети Харков. В резултат на пожара, възникнал заради стачки по града, загинаха седем души, трима от които деца.

 

"За съжаление, броят на загиналите в резултат на ударите на окупаторите в Харков се увеличи до седем. Сред тях има три деца: на 7, 4 години и дете на около 6 месеца", пише ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов.

 

 

Същата информация потвърди и началникът на Главното управление на националната полиция на Харковска област Володимир Тимошко. "Към 06:50 часа се знае за седем загинали в Харков, включително три деца - на 7 и 4 години, както и бебе... Спасителите продължават да гасят пожара, полицията е на място: охранява територията, установява броя на жителите преди пожара, инспектира щетите, взима ДНК проби. Работата продължава, така че броят на жертвите, за съжаление, може да се увеличи. Ще Ви информираме допълнително! Русия ще си плати за всичко", написа той във Фейсбук, цитиран от УНИАН.

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени