Руските терористи удариха Харков с 6 ракети

Според предварителна информация Русия е използвала ракети С-300

Разрушения след руски терористичен удар
Разрушения след руски терористичен удар Източник: Telegram

Най-малко шест руски ракети са поразили тази вечер украинския град Харков. Местни служители още установяват размера на щетите и дали има жертви, съобщи областният губернатор Олег Синегубов.

 

Олег Синегубов
Олег Синегубов Източник: Telegram

"Врагът отново атакува Харков. Най-малко шест ракети са поразили града", написа Синегубов в Телеграм. Според предварителна информация Русия е използвала ракети С-300, допълни губернаторът.

 

 

Ракетите са изстреляни от Белгородска област в Южна Русия, каза Синегубов. Белгород е граничен руски град, намиращ се северно от Харков.

 

Военни анализатори твърдят, че Русия е пригодила ракетите си за ПВО С-300 за поразяване на наземни цели в Украйна.

Генералният щаб на украинската армия съобщи, че неговите войски са отблъснали няколко руски атаки, извършени по едно и също време, в различни точки на източния фронт, предаде ДПА.

 

На руски нападения са били подложени участъците край градовете Купянск, Лиманск, Бахмут, Авдеевка и Мариинск, става ясно от информация на щаба. "Общо 47 атаки на противника бяха отблъснати", се казва в текста.

 

За пореден път в центъра на събитията се оказа източният украински град Бахмут, за който от месеци се водят тежки боеве.

 

"Въпреки това нашите защитници смело задържат града и отблъскват многобройните вражески атаки", се казва в изявлението на Генералния щаб във "Фейсбук".

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени