Руските терористи удариха Киев - какви са последствията

Има убит и ранени

Поражения от руските атаки в Киев
Поражения от руските атаки в Киев Източник: КГВА

Днес, 23 януари, руските терористи атакуваха Киев с ракети. Последиците засегнаха няколко района на столицата. Както съобщи кметът Виталий Кличко, в квартал "Святошин" са се запалили автомобили и сграда. Има и предварителна информация за падане на отломки върху сградата на детската градина.

 

 

В квартал "Соломенски" прозорците на жилищна сграда са счупени от взривната вълна. В столичния квартал "Печерск" е ударена нежилищна сграда. Спешните служби са на място. "Според информацията в момента пет жертви са на различни адреси в Соломенския квартал на столицата", пише Кличко.

 

 

Общо жертвите са 7 в резултат на сутрешното нападение над столицата. Шестима души са хоспитализирани. 13-годишното момче е лекувано от лекари на място. Според киевската градска военна администрация, в квартал "Дарницки" е регистрирано падането на отломки на покрива на многоетажна жилищна сграда и на територията на детска градина. Това обаче не е довело до пожари и разрушения. Няма информация за жертви, съобщи УНИАН.

 

По-късно в жилищна сграда в квартал "Святошински" в един от апартаментите е открита невзривена бойна глава на ракета. Засега се знае за един загинал и още четирима ранени. Повечето от тях са с наранявания от взрив на мина.

 

Поражения от руските атаки в Киев
Поражения от руските атаки в Киев Източник: КГВА

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени