Руските терористи удариха многоетажен блок в Днепър! 5 души са убити, 27 - ранени

На публикуваните снимки се вижда, че поне един от входовете на сградата е разрушен

Разрушеният вход на многоетажния блок
Разрушеният вход на многоетажния блок Източник: ОПУ

Руските терористи извършиха пореден масиран ракетен удар срещу Украйна, по-специално срещу град Днепър. Ударен е жилищен блок в един от кварталите на града, съобщават от президентската канцелария. На публикуваните снимки се вижда, че поне един от входовете на сградата е разрушен.

 

В резултат на руския обстрел на Днепър загинаха петима, а десетки бяха ранени. Под отломките може да има още пострадали.

 

Според началника на Днепропетровската областна военна администрация Валентин Резниченко всички пострадали са в болница. "27 души са ранени. Шест от тях са деца. Всички са в болница... Вече петима души са загинали", написа той.

 

Разрушения вследствие на руския терористичен удар
Разрушения вследствие на руския терористичен удар Източник: ОПУ

Ръководителят на Държавната служба за извънредни ситуации Сергей Крук каза, че по време на издирвателно-спасителната операция 15 души са били спасени от развалините на къщата. 

 

"Звената на ДСНС работят в засилен режим. Включени са над 80 души личен състав и над 20 единици техника на ДСНС", каза той. 

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски реагира на кървавия ракетен удар на руските терористи по град Днепър. Той каза, че всеки виновен ще понесе максимална отговорност.

 

"Вечна памет на всички, чийто живот отне руският терор! Светът трябва да спре това зло. Развалините в Днепър се разчистват. Всички служби работят. Борим се за всеки човек, за всеки живот. Ще намерим всички замесени в този терор. Всеки ще носи отговорност. Максимум", написа Зеленски в Telegram.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени