Руските терористи удариха многократно днес Харков - десетки са пострадалите (ВИДЕО)

Унищожени са Дворецът на спорта, супермаркет, спортни площадки, жилищни блокове

Разрушения от руска балистична ракета
Разрушения от руска балистична ракета Източник: Telegram

Следобед на 1 септември руските варвари нанесоха около 10 ракетни удара с ракети "Искандер" по Харков, като към момента вече има 29 ранени. Засега няма смъртни случаи.

 

Разрушения в Харков
Разрушения в Харков Източник: Telegram

Бомбите на руските военнопрестъпници са насочени изключително към цивилни обекти, съобщават ръководителят на местната военна администрация Олег Синегубов и кметът Игор Терехов.

 

 

 

"Според актуализирана информация вече има 29 жертви. Няма смъртни случаи. Сред 29-те жертви: двама възрастни и две деца в тежко състояние. Видът на удара е ракетен. Подробностите се изясняват. Удари бяха нанесени на 3 места: Двореца на спорта в Харков, търговски център в Салтовски район, близо до Хидропарка в Киевска област", каза Синегубов.

 

Разрушеният Дворец на спорта
Разрушеният Дворец на спорта Източник: Telegram

По-късно количеството на пострадалите нарасна до 541 души, от които 5 деца. Президентът на Украйна Володимир Зеленски реагира на трагедията в Харков. "Русия отново тероризира Харков. Удари по гражданска инфраструктура, само по града", каза той. По думите му са включени всички необходими сили за спасителната операция.

 

"И всички необходими сили на света трябва да бъдат включени, за да се спре този терор. Това не изисква извънредни сили, а достатъчна смелост на лидерите - смелостта да дадат на Украйна всичко необходимо, за да се защити", подчерта Зеленски. Той показа видео на ужасните разрушения в Харков в резултат на руските удари по града.

 

Първите предположения са, че срещу милионния Харков са изстреляли балистични ракети "Искандер", както и изключително неточните при наземна стрелба С300/С400.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени