Руските терористи удариха с дронове Киев

Свалени са около 15 от 20 вражески дрона

Руски терористичен удар по Украйна
Руски терористичен удар по Украйна Източник: ТГ

 Киев е бил подложен на нощна атака с дронове. За това съобщи в Telegram кметът на града Виталий Кличко. Украинската столица е била атакувана с иранските "Shahed".

 

"Няколко взрива прогърмяха над Соломенски и Шевченски район", отбеляза той и уточни, че спасителните служби работят по места и подробна информация ще бъде дадена по-късно.

 

 

По данни на Киевската градска военна администрация по време на нощната атака над града са свалени около 15 от 20 вражески дрона. Поразен е обект от критичната инфраструктура.

 

"За съжаление, има поразен обект от критичната инфраструктура. Аварийните служби ликвидират последствията. Информацията за жертви и ранени се уточнява", отбеляза началникът на службите Сергей Попко.

 

 

По-късно оглавяващият киевската областна военна администрация Алексей Кулеба съобщи, че в резултат от нощната атака с дронове са повредени и частни домове.

 

Според предварителната информация пострадали са двама души, които в момента се намират под лекарско наблюдение. "Всички служби са по местата си. Работим над ликвидирането на последствията от ударите", добави Кулеба.

Още от "Светът"

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени