Руските терористи удариха Украйна с нова вълна от ракети в навечерието на Нова година

Повечето руски ракети са били свалени от украинската ПВО. Това съобщи началник-щабът и зам.-командващ на Сухопътните войски на ВСУ, ген.-лейтенантАлександър Павлюк

Руски ракетен удар
Руски ракетен удар Източник: Telegram
Взривове отекнаха днес в множество украински градове, след като по-рано в цялата страна завиха сирени за въздушна тревога. Държавата-агресор Русия масово изстреля ракети Украйна. Противовъздушната отбрана вече работи в Киевска, Винишка, Харковска, Херсонска, Тернополска, Житомирска, Хмелницка област.
 
Съобщава се, че украинската ПВО е свалила вражески ракети при подхода към столицата на страната. Известно е, че около 20 ракети са локализирани във въздушното пространство на Украйна. Руските терористи вече изстреляха няколко вълни с ракети.
 
В мрежата се появи видео със следи от ракети, които летят над територията на Украйна
В мрежата се появи видео със следи от ракети, които летят над територията на Украйна Източник: Скрийншот/Telegram

Десет експлозии бяха чути в центъра на Киев. "По предварителна информация един човек е загинал в Соломянски район. Няколко души са ранени", каза кметът на столицата Виталий Кличко.

 

Местните власти съобщават за ракетни удари, разрушения и пожари в южния град Николаев, в западния Хмелницки и в град Краматорск в Източна Украйна.

 

Председателят на Житомирската областна военна администрация каза, че окупаторите са изстреляли повторно ракети "Калибър" от Черно море. Беше потвърдено и изстрелването от Каспийско море. В мрежата се появи видео със следи от ракети, които летят над територията на Украйна.
 
Ръководителят на Хмелницката областна военна администрация, Сергей Гамалий каза, че е имало ракетни удари в региона.
 
 
Това потвърди и кметът на град Хмелницки Александър Симчишин. "Приятели, има пристигащи на територията на общността. Въздушното нападение продължава. Подробности във времето. Спокойно. Подредете се!", написа той в Telegram.
 
 
Заместник-ръководителят на кабинета на президента Кирило Тимошенко каза, че Хмелницки е бил атакуван от дронове. Ранени са двама души.
 
Повечето руски ракети са били свалени от украинската ПВО. Това съобщи началник-щабът и зам.-командващ на Сухопътните войски на ВСУ, ген.-лейтенантАлександър Павлюк.
 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. И единственият въпрос, който днес вълнува Путин, е, кой ще е следващият, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени