Руските военнопрестъпници атакуваха с ракети Одеса

Има информации за пожари в някои райони на града

Пожари след руска ракетна атака
Пожари след руска ракетна атака Източник: Twitter

Одеса е била атакувана с ракети и има информации за пожари в някои райони на града. Това се казва в онлайн пост на градската управа на украинския пристанищен град, съобщават очевидци.

 

 

Серия от експлозии отекнаха в Одеса около 6 ч. сутринта местно време и над града се издигнаха стълбове дим. Виждат се и пламъци. За ракетната атака съобщава в профила си във Фейсбук и общинският съветник в града Петро Обухов. "Нищо няма да забравим и нищо няма да простим", пише Обухов.

 

 

В акаунта си в Телеграм Антон Герашченко, съветник на украинския министър на вътрешните работи, каза, че: "Одеса е била атакувана от въздуха, има сигнали за пожари в някои зони. Част от ракетите са били свалени от противовъздушната отбрана. Препоръчва се на хората да затворят прозорците си". 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени