Руските военнопрестъпници бомбардират Чернигов със забранени запалителни бомби

За това съобщава Conflict Intelligence Team (CIT) в Telegram

Детонатор от авиационна бомба
Детонатор от авиационна бомба Източник: Държавна служба по извънредните ситуации на Украйна
Руската авиация бомбардира украинският град Чернигов със запалителни авиобомби, които са забранени от международното право. За това съобщава Conflict Intelligence Team (CIT) в Telegram. Информацията за този варварски акт стана известна, след като Държавната служба по извънредните ситуации започна да неутрализира невзривили се боеприпаси в Чернигов.
 
На видеото, което показва премахването на детонатор от невзривил се боеприпас, лесно може да се разпознае осколъчно-фугасно-запалителната авиобомба ОФЗАБ-500.


 
"На една от снимките на Държавната служба по извънредните ситуации се виждат остатъци от взривена ОФЗАБ-500, което не оставя никакви съмнения, че тази авиобомба със запалително действие е използвана за бомбардировка на Чернигов", се казва в съобщението. 
 
От Conflict Intelligence Team (CIT) обръщат внимание, че съгласно член 2.2 от Протокол III от Конвенцията за конвенционалните оръжия (ККО), наричана също и Конвенция за някои нехуманни оръжия (КННО), директно се забранява използването на запалителни боеприпаси, доставяни по въздуха, в райони, където е съсредоточено цивилно население. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени