Руските военнопрестъпници нанесоха пореден ракетен удар по Одеса, има жертви и ранени

От началото на инвазията Русия е изстреляла по цели в Украйна над 2100 ракети

Ракетен удар на руските военнопрестъпници
Ракетен удар на руските военнопрестъпници Източник: Telegram

Ракетен удар порази тази вечер югозападния украински град Одеса, има жертви и ранени, съобщи в Телеграм местният областен управител Максим Марченко. Одеският градски съвет като цитира южното военно командване заяви, че при удара са нанесени щети на религиозна сграда.

 

 

От началото на инвазията Русия е изстреляла по цели в Украйна над 2100 ракети, заяви високопоставен американски представител.

 

Кремъл установи контрол над интернет в Херсон, предаде Асошиейтед прес. Според анализатори 24 часа след като интернет услугите в черноморския град, който руските войски превзеха в началото на март, са били изключени, те са били възстановени, но под контрола на Кремъл.

 

"Вероятно някой е активирал линия от Крим към Херсон", каза Дъг Медори, директор "Интернет анализи" в компанията "Кентик". Той определи този развой като "страшно приличащ" на случилото се, след като Русия е анексирала Крим през 2014 г.

 

Лондонската неправителствена организация за наблюдение на интернет "Нетблокс", подобно на Медори, съобщи, че интернет трафикът в Херсонска област от вчера вечерта пренасочен през руската държавна компания "Ростелеком" след еднодневно прекъсване.

 

Вчера украинските власти обявиха, че интернет и мобилните връзки в голяма част от Херсонска и част от Запорожка област са били прекъснати, и обвиниха за това Русия.

Още от "Светът"

Зеленски приветства американския пакет от военна помощ, отправи молба за допълнителна противовъздушна отбрана

Зеленски заяви пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна отбрана за североизточния град Харков, който е подложен на руски въздушни удари

Прочетете повече прочетете повече

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени