Руските военнопрестъпници обстрелват жилищни сгради, убити са десетки възрастни и деца

Само в Луганска област в резултат от руските обстрелвания са убити 10 души

Руските военнопрестъпници унищожават жилищни квартали в Украйна
Руските военнопрестъпници унищожават жилищни квартали в Украйна Източник: Twitter

Украинската държавна служба по извънредните ситуации съобщи, че руските окупатори обстрелват жилищни домове в Николаевска, Житомирска, Сумска, Харковска и Луганска област. Загинали са десетки мирни жители, вкл. деца. 

 

В Николаевска област са избухнали 11 пожара вследствие на бомбардировките, загинали са 4ма цивилни, под развалините са спасени 5 души. 

 

В Житомирска област в резултат на авиационен удар по военното поделение А-2900 са загинали 3-ма военнослужещи, 3 са ранени, а в резултата на пряко попадение в сградата на общежитие е загинал още един човек, а двама са ранени. В град Марина в същата област в резултат на авиациона бомбардировка по жилищни сгради на ул. "Вокзальная" са разрушени 7 едноетажни жилищни постройки, загинали са 5 души, вкл. 2 деца.

 

В резултат на авиационен удар по село Бытица, Сумски район е загинал 1 човек и 1 е ранен, унищожен е една къща и частично са повредени 2.


В резултат на авиационен удар по гр. Ахтырка са повредени 8 жилищни сгради, ранени са 6 души. 

 

В Харковска област при нанесен удар от руски самолети в с. Донец са убити двама души, вкл. 1 дете. 

 

В Луганска област в резултат от руските обстрелвания са убити 10 души, ранени - 9, разрушени са 49 жилищни сгради и 14 други здания. 

 

Източник: Украинская правда

 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени