Руските военнопрестъпници проявиха "добра воля": избягаха презглава от град Лиман

Освобождаването на Лиман е началото на деокупацията на Луганска област, заяви ръководителят на лоялната на Киев областна администрация на Луганск Сергей Гайдай

Издигането на украинския флаг над Лиман
Издигането на украинския флаг над Лиман Източник: Скрийншот/Telegram

"Във връзка със заплахата от обкръжение съюзните войски са изведени от Лиман на по-удобни рубежи". Това обяви Министерството на отбраната на Руската федерация, цитирано от агенция ТАСС. Сдаването на Лиман е било официално потвърдено от говорителя на МО на Русия генерал-лейтенант Игор Конашенков.

 

Щабният говорител на руснаците допълва, че независимо от големите загуби, противникът, т.е. ВСУ, е вкарал резерви в боя и е продължил настъплението, имайки значително превъзходство в силите и средствата.

 

"Информацията и видеото, което видяхте с входния знак – истина е. Вече сме в Лиман. Но вървят сражения. Подробности ще има по-късно", съобщи говорителят на Източната групировка на Въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий.

 

Информацията за престрелки в границите на града се потвърждават и от съобщенията на телеграм каналите от руския сектор. По-рано днес се появи видеозапис с украински десантчици, които поставят украинското знаме на входа на град Лиман в Донецка област.

 

Говорителят на Източната група каза по-рано днес, че в обкръжение в Лиман са попаднали около 5 хиляди души. Ръководителят на лоялната на Киев областна администрация на Луганск Сергей Гайдай обяви, че руските военни в Лиман имат един от трите избора – да се опитат да се измъкнат, да се предадат, или всички заедно да загинат.

 

"Освобождаването на Лиман е началото на деокупацията на Луганска област", добави Гайдай в канала си в Telegram. Според него провеждането на псевдореферендумите по никакъв начин не влияе на събитията на фронта - ВСУ уверено крачи напред.


Според прихванатите разговори руските окупатори са отправяли настоявания към рашисткото командване да им бъде позволено да напуснат града. "Активно искаха подкрепление, но май всички са гледали концерта на Червения площад и не са могли да се отзоват. Затова дойдоха нашите войски", саркастично коментира Сергей Череватий.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени