Руските военнопрестъпници разрушиха болницата на територията на "Азовстал", има ранени и убити

За изминалото денонощие руските нашественици са бомбардирали Мариупол 50 пъти чрез всевъзможни оръжия, вкл. фосфорни боеприпаси

Азовстал
Азовстал Източник: Telegram

Военните от полка със специално предназначение "Азовстал"съобщиха за проведена от руските военнопрестъпници дълга бомбардировка върху територията на металургичния завод "Азовстал" в Мариупол. В резултат на това е разрушена болницата, има много убити и ранени сред намиращите се там цивилни лица и военни. 

 

"Цяла нощ руснаците масирано бомбардираха с многотонни авиобомби военната болница, която се намира на територията на завода "Азовстал" в Мариупол. Там се намираха ранените защитници на града", се казва в съобщението. 

 

След това е започнал обстрел на цялата територия на завода от корабна артилерия. Това е довело до частично разрушаване на помещенията на болницата, на операционната, което е направило невъзможно оказването на помощ на ранените военни. 

 

"Има загинали сред ранените в болницата и нови ранени и контузени", се казва в съобщението. 

 

От полка "Азов" напомнят, че Женевската конвенция гарантира защитата на стационарни и мобилни медицински учреждения, върху които не трябва да се извършват нападения. 

 

По-рано днес от полка "Азов" съобщиха, че за изминалото денонощие руските нашественици са бомбардирали Мариупол 50 пъти чрез всевъзможни оръжия, вкл. фосфорни боеприпаси. 

 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени