Руските военнопрестъпници са обстрелвали джамия в Мариупол, където са намерили убежище 80 възрастни и деца

Сред обстрелваните има и турски граждани

Джамията носеща името на султан Сюлейман Великолепни и съпругата му Роксолана в Мариупол
Джамията носеща името на султан Сюлейман Великолепни и съпругата му Роксолана в Мариупол Източник: Twitter
Руски агресори са подложили на обстрел джамия в южния украински пристанищен град Мариупол, където са се намирали над 80 възрастни и деца, включително турски граждани, предаде Ройтерс.
 
Украйна обвини Русия, че не позволява на хората да напуснат Мариупол. Стотици хиляди са в капан в обкръжения град. Москва от своя страна обвинява Киев за неуспеха на евакуацията.
 
“Джамията, носеща името на султан Сюлейман Великолепни и съпругата му Роксолана в Мариупол, беше обстреляна от руски нашественици", се казва в туит на украинското МВнР.


 “Над 80 възрастни и деца се крият там от обстрела, включително граждани на Турция", добавят от украинското външно министерство. Оттам не уточниха дали има убити или ранени.
 
Москва отрича да обстрелва граждански обекти и нарича водените от нейни сили военни действия в Украйна “специална военна операция". 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени