Руските военнопрестъпници са унищожили 7 болници, 104 други са с материални щети

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети ранени войници, приети за лечение във военна болница

Виктор Ляшко
Виктор Ляшко Източник: Twitter

Седем болници в Украйна са били разрушени от началото на руската инвазия, заяви украинският здравен министър Виктор Ляшко, цитиран от украински медии. Материални щети са нанесени на още 104 здравни заведения. Шестима медици са били убити, а 12 са били тежко ранени при артилерийски обстрел, добави той.

 

"Окупаторите вече разрушиха седем болници в Украйна, които не могат да бъдат възстановени. Ще трябва да построим нови болници в тези градове. Още 104 здравни заведения са повредени, но те все още могат да бъдат ремонтирани. Някои от тях вече възстановихме бързо след обстрела. Тридесет и четири линейки бяха подложени на обстрел, като повечето от тях са неизправни. Шестима здравни работници са убити, 12 са тежко ранени, има и такива с леки рани", заяви Ляшко.

 

Зеленски посети ранени във военна болница
Зеленски посети ранени във военна болница Източник: ИА ОстроВ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети ранени войници, приети за лечение във военна болница. Това става ясно от видео, разпространено до медиите от неговата служба, съобщава ИА ОстроВ. В това медицинско заведение са били откарани военнослужещи с различни по тежест наранявания след боевете в Киевска област. Държавният глава разговаря с тях и лекарите.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени