Руският посланик в САЩ: На 20 март летя за Москва

В интервю за ABC News на 17 март президентът на САЩ заплаши, че руският лидер Владимир Путин ще "плати" за предполагаемото му намеса в изборите през 2020 г. в САЩ и се съгласи, че може да бъде наречен "убиец"

Анатолий Антонов
Анатолий Антонов

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов ще замине за Москва за консултация на 20 март. Това съобщава руското посолство в САЩ в своя профи във Фейсбук.

"Руският посланик в САЩ А. Антонов ще отлети за Москва на 20 март за консултации. По време на срещите си в руското външно министерство и други ведомства се планира да се обсъдят начини за оправяне на руско-американските връзки, които са в криза ", се казва в изявлението на дипломатическата мисия.

 

🇷🇺🇺🇸 Комментарий Посольства в связи с приглашением Посла России в США А.И.Антонова на консультации в Москву 🔹Посол...

Публикувахте от Embassy of Russia in the USA / Посольство России в США в Сряда, 17 март 2021 г.

По-рано официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че извикването в Москва на Антонов след антируските изявления на шефа на Белия дом Джоузеф Байдън е безпрецедентна стъпка. Настоящата ситуация е следствие от целенасочената политика на Вашингтон, която през последните няколко години всъщност умишлено доведе двустранните отношения до задънена улица, се казва още в изявлението на МВнР на РФ.

 

Неконструктивният курс на американската администрация към страната ни не отговаря на интересите на Русия и САЩ, а някои необмислени изявления на американски лидери наистина застрашават и без това прекалено обтегнатите отношения, се отбелязва в позицията на руското посолство.

В интервю за ABC News на 17 март президентът на САЩ заплаши, че руският лидер Владимир Путин ще "плати" за предполагаемото му намеса в изборите през 2020 г. в САЩ и се съгласи, че може да бъде наречен "убиец". 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени