Руският пропагандист проф. Сатановски беше уволнен заради обиди към Захарова и Медведев. Нарече ги "пияница" и "малък нещастник"

Сатновски участва в програмата на израелския журналист Александър Валдман в канала си в YouTube

Проф. Евгений Сатановски
Проф. Евгений Сатановски Източник: Скрийншот видео кадър

Ориенталистът и политолог, бивш председател на Руския еврейски конгрес Евгений Сатановски е уволнен от прокремълския канал Solovyov LIVE, където е работил като експерт. Причината бяха острите му изрази, отправени към официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова и заместник-министъра на външните работи Михаил Богданов. Това  съобщи  водещият Владимир Соловьов.

 

Сатновски участва в програмата на израелския журналист Александър Валдман в канала си в YouTube. Сатановски и Валдман обсъдиха настоящата конфронтация на Израел с Хамас. Сатанановски нарече Богданов "тежко пиян заместник-министър", а Захарова "тежко пиеща отрепка", която "не може да понася" Израел. Бившият държавен глава Дмитрий Медведев е определен като малък и слаб нещастник.

 

 

Освен това бившият експерт разкритикува руския президент за прекомерната зависимост от арабските страни, Иран и Турция. "Не виждам възможност за продължаване на професионалната комуникация с Евгений Янович", каза Соловьов във видеообръщение. Телевизионният водещ се извини на Захарова и Богданов.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени