Руският терористичен режим изстреля балистични ракети срещу Киев

Също през тази нощ, но малко след полунощ, Украйна е била атакувана от южна посока, от Крим, с дронове

Руски обстрел с ракети
Руски обстрел с ракети Източник: Скрийншот видео кадър

Рано тази сутрин (около 4 ч., бел. ред.) руският терористичен режим атакува столицата на Украйна Киев бе с балистични ракети. Въздушната тревога продължи над три часа, като различни канали съобщиха за взривове на територията на столицата. 

 

Според съобщението на военновъздушните сили по Киев са били изстреляни осем ракети, всички те са били свалени от противовъздушната охрана. Руските терористи са обстреляла столицата от северно направление - по предварителна информация от Брянска област.

 

 

Отломки от свалени ракети са паднали в два района на Киев, като има нанесени разрушения - Дарницкия и Голосеевския район. Кметът Виталий Кличко съобщава за два повредени жилищни дома - единият е бил необитаем, в процес на строеж. Възникнали са пожари, на място работят спешните служби.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко съобщава за пострадал един човек, ранен от отломки.

 

Също през тази нощ, но малко след полунощ, Украйна е била атакувана от южна посока, от Крим, с дронове. Пуснати са били 18 безпилотни летателни апарата тип "Шахед". Те са били насочени към Николаевска, Херсонска и Одеска области.

 

"Всички вражески дронове бяха унищожени от противовъздушната отбрана в зоната на отговорност на Южното въздушно командване. Повечето от тях са в района на Николаев. Зенитно-ракетните подразделения и мобилните огневи групи на ВВС и Силите за отбрана на Украйна успешно сработиха", се казва в съобщението в Telegram.

 

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени