Руският военнопрестъпник ген. Шаманов: Независимостта и културата на Украйна трябва да бъдат изкоренени

Генералът категорично заявява, че "когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо".

Ген. Владимир Шаманов
Ген. Владимир Шаманов Източник: Държавна Дума на РФ

Руският генерал Владимир Шаманов е един от близките до главния военнопрестъпник Путин хора, заместник-председател на парламентарната комисия по отбрана в Русия и бивш главнокомандващ на руските въздушни войски.

 

В повече от двучасовото интервю за руската телевизия "РБК", цитирано от DW, Шаманов казва, че Москва има своя стратегия за пълното изкореняване на украинската независимост и култура. Генералът използва думата "болест", говорейки за това и казва, че "ще са нужни между 20 и 40 години, за да изличат "болестта".

 

На въпроса дали руската нация е изконно свързана с войните, Шаманов отговаря, че Русия е възникнала въз основа на териториалното си разширение. Сравнявайки страната с други държави, генералът казва, че "руското превъзходство е признато по цял свят".

 

"Там ще бъдем само ние"

По отношение на войната в Украйна Шаманов е категоричен, че страната трябва да бъде "напълно демилитаризирана" и казва, че този процес вероятно ще продължи около 5-10 години.

 

"Предстои ни дълъг период, в който там ще бъдем само ние", казва Шаманов. Генералът категорично заявява, че "когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо".

 

По думите му, паралелно с "демилитаризацията" ще се работи и за "денацификацията" на Украйна и "издигането на правителство, което не е обвързано с неонацисти". На въпроса какви ще бъдат границите на Украйна след войната, Шаманов отговаря, че това не е сигурно още, защото е неясно каква ще е нагласата на населението и доколко ще оказват влияние държави като Полша, Румъния и Балтийските страни.

 

Международен трибунал от държавите от БРИКС

Шаманов казва, че Руската Федерация не би желала да превърне Украйна в част от своята територия, ако тя не се "демилитаризира" и "денацифицира". Категоричен е обаче, че Крим е руски, а т.нар. републики в Донецк и Луганск са съюзници на Москва.

 

Военнопрестъпникът отправя и предупреждение за международен съд към редица украински политици, журналисти и военни, които защитават отечеството си.

 

"Няма да забравим имената им. Ще свикаме международен трибунал, който ще бъде като Нюрнбергския процес", казва Шаманов. За този трибунал той казва, че се водят разговори с Китай и останалите държави от БРИКС (Бразилия, Индия, ЮАР).

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени