Руският военнопрестъпник патриарх Кирил падна по време на литургия (ВИДЕО)

Патриархът освещавал църква в в южния Краснодарски край на Черно море

Падането на патриарх Кирил
Падането на патриарх Кирил Източник: Скрийншот видео кадър

Московският патриарх и военен престъпник (заради подкрепата си за руската война срещу Украйна) Кирил се подхлъзна и падна на пода на храма по време на литургия в град Новоросийск, предадоха руските медии.

 

Патриархът освещавал църква в в южния Краснодарски край на Черно море, когато се подхлъзнал на мраморния под. Формалната причината за инцидента е бил мокрият от светената вода под, но много наблюдатели видяха в това божи знак срещу Кирил, който подкрепи терористичната война на Москва срещу суверенна Украйна.

 

"Това, че днес паднах, не означава нищо. Просто подът е прекрасен, в него можеш да се огледаш – толкова е блестящ и гладък. Но когато върху него падне вода, дори и светена, започват да действат законите на физиката. Днес имах злополучно преживяване на този прекрасен под. Но по Божията милост, без всякакви последици", каза по-късно Кирил, чиято проповед бе излъчена по телевизия "Кубан-24".

 

Още от "Светът"

Дипломатическите усилия да се намери международна подкрепа за Киев или Москва се сблъскват в Африка

Руските официални лица използват брутална пропаганда и конспиративната концепция за елита на т.нар. "златен милиард", за да се снабдят със съюзници

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени