Руснаците разстрелват своите за назидание пред строя, край Авдеевка и Бахмут дават невиждан брой жертви

По данни на Киев от началото на инвазията над 335 000 руски войници са убити в Украйна

Авдеевка
Авдеевка Източник: Колаж/Главред

Руските окупатори ежедневно извършват масирани атаки и изпращат огромен брой пехота за щурм на Авдеевка. За това говори офицерът от "Легиона на свободата" и майор от украинското МВР Максим Морозов, цитиран от агенция УНИАН.

 

"Ако руските военни откажат да тръгнат на щурм, тогава те демонстративно биват разстрелвани пред строя. Русия все още има мобилизационен ресурс. Сега виждаме нов резерв, от който руснаците започват да вземат мобилизирани - това са нелегални имигранти и насилствено мобилизирани мигранти. Наистина Авдеевка бие рекорди за ликвидиране на врага в жива сила и техника. Врагът се опитва да обкръжи Авдиевка, но за украинските защитници този вражески план не е нов", обясни той пред телевизия "Еспресо".

 

"Затова не е нужно да напускаме Авдеевка сега. Разбира се, ситуацията е критична на север и в района на индустриалната зона. Но има полеви командири на всяка бригада и само чрез съгласие заедно е възможно да се отстъпи или да се оттегли на втора линия. Но сега никой не говори за отстъпление на въоръжените сили на Украйна", обобща Максим Морозов.

 

Градът в Източна Украйна е под заплаха от обкръжение от началото на пълномащабното руско нахлуване в Украйна. 2 години подред нашествениците обявяват превземането на Авдеевка, подчерта Морозов. По думите му никой в момента от ЗСУ не говори за изтегляне на украинските сили.

 

Владимир Путин отчаяно се опитва да превземе Авдеевка, за да обяви някаква победа на фронта преди края на годината. Освен това наближават и президентските избори в Русия и за руския диктатор е важно да представи на руската аудитория някакъв успех във войната.

 

По данни на Киев от началото на инвазията над 335 000 руски войници са убити в Украйна. Край Авдеевка, както и в боевете за Бахмут, руската армия даде невиждан брой жертви. Тактиката на окупаторите е да хвърлят пушечно месо на фронта. Според експерти украинските сили в момента имат една цел: тя не е деокупиране на земи, а унищожаване на колкото е възможно повече жива сила и военна техника на врага.

 

През денонощието руските окупационни сили атакуваха в почти всички посоки. По данни на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна са се случили 83 бойни сблъсъка. Руснаците атакуват в Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка, Мариинка и други посоки.

 

Украинските военни нанесоха мощни удари по противника. Така ракетните войски са поразили хеликоптер, зенитно-ракетен комплекс, три зони на концентрация на вражеска военни сили, въоръжение и военна техника, склад за боеприпаси и две артилерийски системи. От своя страна авиацията е нанесла  11 удара по окупаторите.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени